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Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA Las Brujas. |
Fecha : |
03/07/2023 |
Actualizado : |
03/07/2023 |
Tipo de producción científica : |
Artículos en Revistas Agropecuarias |
Autor : |
CLARIGET, J.M.; BANCHERO, G.; CANOZZI, M.E.A.; KENNY, D.; KEOGH, K.; KELLY, A. |
Afiliación : |
JUAN MANUEL CLARIGET BRIZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; GEORGGET ELIZABETH BANCHERO HUNZIKER, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; MARÍA EUGENIA ANDRIGHETTO CANOZZI, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; DAVID KENNY, Teagasc, Animal & Grassland Research Centre, Irlanda; KATE KEOGH, Teagasc, Animal & Grassland Research Centre, Irlanda; ALAN KELLY, University College Dublin, Irlanda. |
Título : |
Crecimiento compensatorio de terneros y terneras en Uruguay. |
Complemento del título : |
Producción animal. |
Fecha de publicación : |
2023 |
Fuente / Imprenta : |
Revista INIA Uruguay, Junio 2023, no.73, p.9-12. |
Serie : |
(Revista INIA; 73). |
ISSN : |
1510-9011 |
Idioma : |
Español |
Contenido : |
Este artículo se focaliza en el estudio de la información publicada a nivel nacional por INIA para estimar el crecimiento compensatorio de terneros/as de carne en Uruguay, así como sus diferencias según la calidad de la dieta durante la realimentación (pasturas naturales vs. pasturas sembradas). El objetivo es reducir los costos de
producción mediante la redistribución del alimento. |
Palabras claves : |
SISTEMA GANADERO EXTENSIVO - INIA. |
Thesagro : |
ALIMENTACION ANIMAL; DIETA; GANADO DE CARNE. |
Asunto categoría : |
A50 Investigación agraria |
URL : |
http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/17254/1/Revista-INIA-73-junio-2023-05.pdf
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Marc : |
LEADER 01089naa a2200253 a 4500 001 1064221 005 2023-07-03 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1510-9011 100 1 $aCLARIGET, J.M. 245 $aCrecimiento compensatorio de terneros y terneras en Uruguay.$h[electronic resource] 260 $c2023 490 $a(Revista INIA; 73). 520 $aEste artículo se focaliza en el estudio de la información publicada a nivel nacional por INIA para estimar el crecimiento compensatorio de terneros/as de carne en Uruguay, así como sus diferencias según la calidad de la dieta durante la realimentación (pasturas naturales vs. pasturas sembradas). El objetivo es reducir los costos de producción mediante la redistribución del alimento. 650 $aALIMENTACION ANIMAL 650 $aDIETA 650 $aGANADO DE CARNE 653 $aSISTEMA GANADERO EXTENSIVO - INIA 700 1 $aBANCHERO, G. 700 1 $aCANOZZI, M.E.A. 700 1 $aKENNY, D. 700 1 $aKEOGH, K. 700 1 $aKELLY, A. 773 $tRevista INIA Uruguay, Junio 2023, no.73, p.9-12.
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Registro original : |
INIA Las Brujas (LB) |
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Biblioteca
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Identificación
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Origen
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Tipo / Formato
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Clasificación
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Cutter
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Registro
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Volumen
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Estado
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Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA La Estanzuela. |
Fecha actual : |
05/07/2021 |
Actualizado : |
05/07/2021 |
Tipo de producción científica : |
Artículos Indexados |
Autor : |
REBUFFO, M.; BEMHAJA, M.; RISSO, D. |
Afiliación : |
MONICA IRENE REBUFFO GFELLER, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; MARIA DE LURDES BEMHAJA SARAIVA FERREIRA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; DIEGO FERNANDO RISSO RIET, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay. |
Título : |
Utilization of forage legumes in pastoral systems: state of art in Uruguay. |
Fecha de publicación : |
2006 |
Fuente / Imprenta : |
Lotus Newsletter, 2006, Volume 36, Issue 1, pages 22-33. |
ISSN : |
1510-7809 |
Idioma : |
Inglés |
Contenido : |
Introduction:
Improved pastures, integrated by forage legumes, are the primary base of agriculture and cattle rearing in Uruguay. The growing demand for cattle products requires higher cattle productivity, which is at the present time limited by the yield and quality of the natural
pastures, mainly based in summer grasses. Perennial sown pastures in Uruguay have had a slow but sustained increment in area in the last five decades, from 17.000 has in 1950 to 1.287.000 has in 2003, representing 7% of total pastoral area (DIEA, 2004). In spite of
agricultural policies that promoted the sowing of introduced legumes in the sixties, natural grasslands over sown with legumes represents 5% of the total area at the present time (0,7 million has; DIEA, 2004). Diverse factors have influence on the slow adoption of sown
pastures, among others the cost of establishment, the uncertainty of the physical result due to poor persistence of the introduced legumes, establishment difficulties, the need of careful defoliation management that require some legumes that produce bloat. |
Palabras claves : |
GRASSLANDS; LEGUMES; SISTEMAS PASTORILES. |
Thesagro : |
LEGUMINOSAS FORRAJERAS. |
Asunto categoría : |
-- |
URL : |
http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/15780/1/Lotus-Newsletter-v.36.2006.p.22-33-Rebuffo.pdf
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Marc : |
LEADER 01660naa a2200205 a 4500 001 1062258 005 2021-07-05 008 2006 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1510-7809 100 1 $aREBUFFO, M. 245 $aUtilization of forage legumes in pastoral systems$bstate of art in Uruguay.$h[electronic resource] 260 $c2006 520 $aIntroduction: Improved pastures, integrated by forage legumes, are the primary base of agriculture and cattle rearing in Uruguay. The growing demand for cattle products requires higher cattle productivity, which is at the present time limited by the yield and quality of the natural pastures, mainly based in summer grasses. Perennial sown pastures in Uruguay have had a slow but sustained increment in area in the last five decades, from 17.000 has in 1950 to 1.287.000 has in 2003, representing 7% of total pastoral area (DIEA, 2004). In spite of agricultural policies that promoted the sowing of introduced legumes in the sixties, natural grasslands over sown with legumes represents 5% of the total area at the present time (0,7 million has; DIEA, 2004). Diverse factors have influence on the slow adoption of sown pastures, among others the cost of establishment, the uncertainty of the physical result due to poor persistence of the introduced legumes, establishment difficulties, the need of careful defoliation management that require some legumes that produce bloat. 650 $aLEGUMINOSAS FORRAJERAS 653 $aGRASSLANDS 653 $aLEGUMES 653 $aSISTEMAS PASTORILES 700 1 $aBEMHAJA, M. 700 1 $aRISSO, D. 773 $tLotus Newsletter, 2006, Volume 36, Issue 1, pages 22-33.
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